Petra de Jong
 

C.V. rijden:
Ik rijd al paard vanaf mijn achtste jaar. Mijn ouders hadden New Foresters thuis op de boerderij. Daar ben ik mee begonnen. Bij de pony�s heb ik Z1 dressuur gereden en M gesprongen. Daarna de overstap naar de paarden. Ik heb eerst 2 jaar een paard van mijn ouders gereden waarna ik bij mijn toenmalige instructeur J. Rademakers de paarden ben gaan rijden. Daar trainde ik elke dag 4 paarden. Meestal jonge paarden opleiden, uitbrengen op springwedstrijden en daarna werden ze weer verkocht. In mei 2008 ben ik daar gestopt. Nu rijd ik weer 2 eigen paarden. Een 9 jarige Kimberley x Le Faquin merrie, deze breng ik uit in de L2 dressuur en een 4 jarige Calvados x Landgraf merrie. Met deze merrie hoop ik binnenkort te gaan springen.

Ik ben in aanraking gekomen met de Jack Meagher Methode via www.happy-athlete.nl. Daar zag ik dat je deze methode zelf kon leren en heb ik mij opgegeven voor de opleiding. Tijdens de cursus waren de resultaten geweldig. Dat ervaar ik nu ook in mijn werk. En ook bij mijn eigen paarden natuurlijk. Het rijden wordt zoveel leuker als alles los is.


Opleiding:
In 2007 heb ik mijn diploma sportmasseur van het N.G.S behaald bij Amica Manu, opleidingen voor sportverzorging te Grafhorst In 2008 heb ik mijn diploma sportmasseur voor paarden in de Jack Meagher Methode behaald bij Ellen Immink van Happy-Athlete.nl.