De behandeling:

 

Wanneer ik bij u kom om een paard te masseren wil ik eerst de volgende dingen van u weten:
 

  • Wat voor problemen herkent u zelf, en hoelang heeft het paard deze problemen.

  • Hoe oud is het paard.

  • Rijdt u wedstrijden met uw paard, zo ja op welk niveau.

  • Hoe is uw training opgebouwd, warming-up, training, cooling down.

  • Weet u misschien een oorzaak waardoor de problemen zijn ontstaan.


Daarna laat ik uw paard een stukje stappen om te kijken waar de problemen zich bevinden. Ook ga ik met mijn handen voelen en laat ik zien waar de problemen zich bevinden. Als ik een paard behandel dan doe ik het hele paard en wordt zo alles meegenomen zodat er geen kleine dingen achter kunnen blijven.


De behandeling bestaat uit de volgende technieken:

  • Directe druk: Ik druk met mijn wijs,-en middelvinger op het stresspoint totdat er een verandering plaats vindt in het weefsel, waardoor bloed en zuurstof weer vrije toegang krijgen.

  • Cross fiber friction: Blijven drukken op hetzelfde stresspoint maar dan ga ik kruislings over de vezels heen om de verkleving te verminderen.

  • Compressies: Hierbij gebruik ik een losse vuist om in de gehele lengte van de spier ritmische maar toch aardige (?) druk uit te oefenen.


Na de behandeling is het aanbevolen om binnen 2 uur je paard beweging te geven. Dat kan onder het zadel of aan de longe. Minimaal moet je/moet u een half uur lekker werken. Zodat de doorbloeding nog beter wordt en de afvalstoffen die vrij zijn gekomen afgevoerd kunnen worden.

Als het paard behandelt is, is er weer een optimale doorbloeding van de spieren waardoor ze weer goed kunnen spannen en ontspannen. Om optimaal resultaat te bereiken zal een paard meerdere keren behandeld moeten worden, afhankelijk van de grootte van de problemen.

Graag wil ik benadrukken dat de sportmassage een aanvulling moet zijn op de totale verzorging en niet ter vervanging van veterinaire zorg.

De kosten van een behandeling bedragen € 55,00 incl. BTW.